skip to Main Content

Una manera molt bonica de conèixer el territori que envolta Els Masos d’en Coll és deixar el cotxe i agafar la bicicleta! La comarca de l’Empordà és una gran plana envoltada de muntanyes, ideal per a realitzar rutes amb bicicleta i fer esport a l’aire lliure. Una manera molt bonica de conèixer i visitar els pobles medievals.

Avui et proposem un itinerari circular pels pobles medievals del baix Empordà. Començarem la ruta a Els Masos d’en Coll i ens endinsarem a conèixer els racons més bonics del nostre entorn. Un recorregut de 26,9 km que pots modificar al teu gust, segons el nivell o edat dels participants. 

Durada: 1h 30min

Distància quilòmetres: 26,9 km

Inici de l’itinerari: Els Masos d’en Coll

Ullastret

El poble d’Ullastret és la primera parada de l’itinerari. Si us endinseu podreu recórrer els seus carrers i visitar l’Església parroquial de Sant Pere. Per conèixer una mica més d’història no us podeu perdre el poblat Ibèric d’Ullastret situat al Puig de Sant Andreu. En aquest recinte hi podreu descobrir unes muralles ibèriques molt ben conservades, considerades les més grans i antigues de Catalunya.

     

Peratallada

Si seguim la ruta prevista, la següent parada és Peratallada. És un poble medieval del Baix Empordà que destaca pels seus carrerons estrets i l’encant de les cases envoltades de vegetació. Els punts més destacats són el Castell de Peratallada, el Portal de la Verge i l’Església parroquial de Sant Esteve. Aquest és un bon punt per parar-se en algun restaurant del poble i gaudir de l’excel·lent gastronomia empordanesa!

   

Palau Sator

Un cop superats els 2 primers pobles ens dirigirem cap a Palau-Sator. Es troba emplaçat al bell mig de la plana del riu Daró, molt pròxim a l’estany de Pals, un territori que ha estat la font tradicional de riquesa d’aquests pobles, un mercat de caràcter agrícola i ramader. Com altres pobles de la ruta, els conjunts arquitectònics del seu nucli són d’extraordinari interès històric. Aquest poble té una disposició urbanística típica d’un antic nucli medieval, amb el recinte emmurallat ben definit. Es poden observar restes de muralles, les defenses i l’estructura dels carrers al voltant de la torre de l’antic castell, que presideix tot el conjunt. Podreu accedir al nucli medieval pel carrer del Portal, passant per la torre de les Hores, que porta fins a la plaça del Castell, situat al mig del poble.

    

Pals

Pals és un imprescindible d’aquesta ruta i pels amants dels pobles medievals. Hi podeu descobrir la Torre de les Hores, el Mirador d’en Josep Pla, l’Església de Sant Pere, i la casa de cultura Ca la Pruna. És un poble petit i amb un encant molt especial, ja que és un poble costaner, però el nucli antic del poble no es troba a prop de la platja, sinó just a l’altre costat. Si tens temps d’ampliar la ruta i ganes de fer una bona refrescada, recomanem visitar la Platja Gran de Pals i relaxar-te sentint l’aigua de mar als teus peus.

   

Fontclara

El Poble de Fontclara és un poble petit per on passa el riu Daró. Hi predomina una tranquil·litat i és un lloc ideal per relaxar-nos i escoltar el cant dels ocells. El lloc de més interès és el Monestir de Sant Pau documentat des de l’any 889. Un entorn ideal per a baixar de la bici, fer una parada i descansar per agafar forces!

   

Fontanilles

Fontanilles és el penúltim poble que us proposem visitar per a gaudir d’aquest fantàstic itinerari rural. L’Església de Sant Martí de Fontanilles i el castell del segle XI és el que podeu trobar si recorreu l’interior del poble en bicicleta. També podeu explorar els camps de conreu que voregen el poble i si t’agradaria la fotografia, és un bon moment per a parar a tirar fotos  i contemplar el paisatge.

Gualta

Arribem a l’últim punt de la ruta abans de tornar a Els Masos d’en Coll, el poble de Gualta. Aquest municipi és característic pel pont Medieval de Gualta on es poden veure vistes del castell de Montgrí situat a dalt de tot del Massís del Montgrí.

Al finalitzar la ruta, que millor que descansar a Els Masos d’en Coll després d’un gran dia d’activitats?

T’hem proposat una ruta amb bicicleta, però aquí et mostrem altres experiències que podràs gaudir als Masos d’en Coll. Rutes a cavall, aventura amb globus, kayak pel riu Ter, lloguer de bicicletes i molt més!

T’apuntes a una aventura amb nosaltres? T’hi esperem!

Back To Top