skip to Main Content

Gaudeixes de les activitats a l’aire lliure i l’esport? Una de les grans avantatges de gaudir d’uns dies de relax a Els Masos, és la seva ubicació. Ens trobem a pocs quilòmetres de la platja, però estem envoltats de camins de muntanya, amb vistes als Pirineus. Això obre el ventall per a una infinitat d’activitats, de tots els gustos i totes les edats. 

En aquesta ocasió, anem a apropar-te una ruta que recorre les millors platges de Begur. Primer de tot, una breu introducció … Què és Begur? Es un municipi de la província de Girona, situat al a Baix Empordà. Un dels atractius més interessants del municipi és el seu llegat patrimonial, dins el qual es troben cinc torres de defensa que es van aixecar contra la pirateria mora. Està envoltat per algunes de les platges més prestigioses de la Costa Brava, com ara Sa Riera, Aiguafreda i Aiguablava.

Ara bé, perquè puguis veure paisatge de muntanya i mar alhora, et recomanem la ruta que va de la Platja de l’Racó ​​a la d’Aiguablava, per cales i camins de ronda. La distància és de 11 km i el nivell de dificultat és baix.

Puja i Baixa Begur per Amira Saccone

Vam començar a Platja de l’Racó, compartida amb Pals. És la més septentrional de el terme de Begur. Passa per la de L’Illa Roja, on s’ajunta amb la de la Roca Negra, per deixar-nos a Sa Riera. Sa Riera és una de les platges més grans de Begur i la més propera a el centre. El camí de roda es perd una mica a la Punta d’en Toni, però és fàcil de seguir per la costa i es recupera al cap de pocs metres. Passat el Cap des Forn, on prenem un sender que, travessant el Rec de sa Murtra s’enfila i, separant-nos de la línia costanera, ens porta a la urbanització d’Aiguafreda, on revolta el Puig Rodó per vessant ponent.

Puja i Baixa Begur per Amira SacconeAiguafreda és rocosa, petita i té una molla. El camí de roda es troba ben condicionat i ens deixa a Sa Tuna. Sa Tuna és una petita platja on es conserven les antigues cases dels pescadors, que ara estan reformades. Seguint el seu camí arribem a la variant costanera GR92. El camí de roda continua fins a la propera cala de S’Eixugador, on hi ha un sender marcat que va ascendint fins arribar a al mirador de Sant Josep.

El Mirador Sant Josep és un monument que mantenia una creu per protegir els pescadors que havien de sortir a treballar. Hi ha unes meravelloses vistes de nord de la costa. Seguim pujant pel camí fins arribar a Falguerines. Perdrem per un tram la línia costanera. Hem de prendre un carrer d’asfalt i baixar fins a la llera de l’Rec de l’Aigua. Aquí, aquesta pista ens enfila a el Cap de Begur (un altre mirador, però amb molt menys encant que el de Sant Josep). Anem guanyant alçada fins que arribem a al Puig de Guàrdia. Fem un gir de 90º i en el lloc conegut com “Els Italians” abandonem l’asfalt per arribar al punt més alt de l’itinerari.

 

A uns 250 metres trobem el Mirador de Sa Guàrdia. Hem de anar-nos uns metres de camí per arribar-hi, però val la pena perquè vam arribar a gaudir d’una imponent vista panoràmica en la qual es veu el Cap de Creus pel nord i a el de Sant Sebastià pel sud. Després d’un tram planer descendint, arribem a la Platja Fonda. El camí és en pendent però està molt ben definit.

Puja i Baixa Begur per Amira Saccone

La Platja Fonda té aquest nom ja que per accedir-hi s’han de baixar diversos esglaons. Té una sorra particular, de to grisós i el seu camí de ronda ens deixa a Fornells.

Fornells està situat al voltant d’un port esportiu i diverses cales petites. El camí de ronda és el que uneix a totes elles. Seguint el camí, arribem a Aiguablava.

Aiguablava, el nostre destí final, està situada en un lloc meravellós i privilegiat. Hem de tenir en compte que és una platja molt concorreguda pels turistes i repleta d’embarcacions fondejades, però tot i així, és encantadora i una de les platges més boniques de la Costa Brava.

Què esperes per a viure aquesta increïble experiència?

Back To Top