skip to Main Content

La regla de l’equilibri és una forma invisible que afecta a tots els cossos. L’home inconscientment busca un equilibri constant en l’àmbit emocional, personal, professional i amb el seu entorn. Per això actuem, ens movem i decidim buscant el nostre propi equilibri, un objectiu de benestar i pau interior.

Arran d’una experiència quotidiana mentre preparàvem una recepta amb els ous com a principal ingredient, hem pogut entendre l’essència d’aquest concepte. Un estil de vida que ens permet seguir creixent com a persones observant i aprenent de la naturalesa.

L’equilibri de la vida

A l’univers, als mars, animals, la natura i al cos humà existeix la regla de l’equilibri, una energia que mou els cossos. Quan un factor extern entra a un espai que estava en equilibri, aquest tendeix a reequilibrar-se de nou tenint en compte aquest element que s’ha integrat. Això passa per exemple amb la benvinguda d’un nou membre a la família. També es pot explicar quan una persona té una lesió, aquesta perd la seva efectivitat i el cos busca el seu propi equilibri per a seguir funcionant correctament. Res segueix sempre igual, és a dir, no podem estar sempre eufòrics d’alegria, tot està en constant evolució i creixement i per això canvia d’estat. Per aquesta raó podem parlar dels contraris, estar trist o estar content, el color blanc o negre, l’hivern o l’estiu. 

Tots els éssers humans busquem un equilibri, es tracta d’una lluita per a buscar la pròpia felicitat. L’equilibri entre la vida personal i professional que passa sovint per ser conscients del que realment necessitem i ens fa feliços i no pel que els altres esperen que fem. Una sensació de pau i harmonia que ens fa sentir bé. Sovint es parla de fluir quan existeix un equilibri. Segur que has sentit l’expressió “aquesta persona flueix”. Aquesta frase fa referència al fet que aquesta persona està en harmonia amb ella mateixa i amb el seu entorn.

El desequilibri d’un efecte inesperat

És habitual patir un desequilibri quan s’introdueix un efecte inesperat a les nostres vides. La pandèmia de la Covid-19 és un clar exemple que estem vivint actualment i ens afecta a tots. La introducció del virus a les nostres vides representa un desequilibri del món, i en conseqüència aquest necessita reequilibrar-se i adaptar-se vivint amb aquest canvi.

Quan es pateix un desequilibri és important saber autogestionar les pròpies emocions. Les nostres decisions solen estar influenciades per les emocions. Un efecte inesperat pot afectar a la persona fins al punt de perdre el control del seu món interior i objectius personals. Solem caure en el parany de no tenir present la necessitat de cuidar-nos, fer esport, deixar-nos espai de reflexió, estimar-nos. Una bona estratègia és utilitzar la intel·ligència emocional per a gestionar aquestes emocions des de l’autoconsciència, l’autocontrol, l’empatia i les habilitats socials per tal de trobar un equilibri i protegir totes les esferes de la vida (hobbies, treball, parella, família, temps lliure). Cal que ens enfoquem cap als nostres propòsits amb la capacitat d’adaptar-nos als canvis externs. 

L’equilibri de la naturalesa com a referent

“L’equilibri dels ous al plat” és el nostre lema per exemplificar l’equilibri de la vida. La idea sorgeix de l’observació del comportament dels ous mentre preparàvem una recepta. Vam veure que quan s’afegeix o es treu un nou ou al recipient, les clares d’ou es mouen de forma geomètrica, deixant un espai i reubicant els rovells amb harmonia. 

Això ens va fer pensar en els nostres valors. Des dels Masos d’en Coll busquem un equilibri personal sempre respectant els canvis de la natura. Tenim present que si cuidem el nostre entorn i ens cuidem a nostres mateixos trobarem un espai de benestar i pau interior. Donem importància a la realització individual a través de l’esport i el contacte amb la natura i oferim espais naturals on busquem sempre aquest equilibri, un estil de vida que té com a objectiu cercar el benestar i la pau interior. 

T’apuntes a aquesta filosofia de vida?

Vine a descobrir les nostres instal·lacions i a gaudir d’un entorn natural!

 

Back To Top