skip to Main Content

Des dels Masos d’en Coll ens hem compromès a generar un Turisme responsable, amb fons social i sostenible en tots els sentits. Posem per davant la salut de les persones i el respecte amb el medi ambient partint del concepte de turisme Ecoslow. Es tracta d’una filosofia d’estil de vida saludable, on es gaudeix d’una sintonia amb l’entorn natural i els animals.  

Quins són els valors i avantatges bàsics d’aquest tipus de turisme? Ho presentem amb 5 punts.

1.Turisme EcoSlow

La manera en què ens relacionem amb l’entorn és molt important, si volem seguir gaudint del que ens ofereix la naturalesa amb la seva màxima riquesa i bellesa cal que la respectem i cuidem. Per a seguir gaudint de l’entorn, el turisme sostenible és vital. L’ús responsable dels recursos naturals, el respecte amb el medi ambient i la seva preservació. Una iniciativa que implica bones pràctiques per part dels visitants. Cal conservar i cuidar els nostres boscos, camins, camps i espais naturals i aquesta és una feina de tots. Per tal de trobar l’entorn net, és important ensenyar-ho als més menuts i preservar-ho amb responsabilitat.

2. Turisme Social

El turisme EcoSlow també té en compte les persones del territori. Una de les seves bases tracta de generar ocupació local i una xarxa de persones creant un sector complet i ric. Aquestes relacions entre les empreses locals i treballadors ofereixen al viatger experiències i serveis mantenint l’autenticitat del lloc, per tal de poder conviure amb les tradicions i cultures de cada territori. 

3. Qualitat de vida

Un dels avantatges que ens porta el turisme EcoSlow és la qualitat de vida i la tranquil·litat d’un entorn envoltat de natura. En un poble tothom es coneix, hi ha molta proximitat entre els veïns i s’estableixen relacions de qualitat. El Turisme Slow és tot el contrari al turisme de masses on s’hi reuneixen en un lloc concret un gran volum de persones. Es busca doncs un equilibri entre l’entorn, les persones, la qualitat de vida i el consum.

4. Viatjar sense presses!

La paraula slow ja ens indica un viatge sense presses i fet amb tranquil·litat. Vivim a un món on tot corre i passa a gran velocitat. Per què correm? El nostre turisme aposta per a planificar un viatge lent i amb consciència per tal de gaudir i poder desconnectar. Seguint la filosofia de slow food, neix slow travel, centrat en una mirada pausada, gaudir de cada moment. L’objectiu rau a recuperar la capacitat de descobrir nous llocs, sense sentir que ens estem perdent alguna cosa i que ens enriquim compartint aquestes experiències. Per evitar un viatge estressant cal planificar-lo i deixar espais lliures per a la improvisació i al temps lliure. Ens encanta la frase: Un moment per a cada cosa, cada cosa al seu moment.

5. Tenim en compte els impactes generats pel turisme

La utilització dels recursos i afluència de visitants poden determinar els impactes en un territori determinat. El turisme EcoSlow és responsable i sostenible. Gestiona els recursos de manera que pugui satisfer les necessitats econòmiques, socials i culturals respectant al mateix temps el medi ambient i la seva biodiversitat. Un turisme de valors, amb serveis de qualitat i amb productes ecològics. Consumim productes locals per a fomentar l’economia circular!

El turisme EcoSlow tenim un objectiu comú. Viatjar cuidant i preservant el nostre planeta. Estimem la nostra terra, cuidem-la!

 

 

Back To Top